Sponsor

 

Vogelartikelenwebshop.nl

De Webshop met vogelartikelen die er voor
zorgt dat uw hobby betaalbaar blijft nu en in de toekomst.

Supplementen

PDFAfdrukkenE-mailadres

 

Groenvoer

Gouldamadines zijn erg gevoelig voor darmstoornissen. Geef uw vogels daarom niet te veel groenvoer. U kunt eventueel sla of andijvie geven. Zorg uiteraard dat wat u geeft goed gewassen is. Ook kunt u prima groenvoer rondom uw huis vinden. Vogelmuur en de bladeren van paardebloemen zijn een lekkernij voor de Gouldamadines.

Foniopaddy

Dit is een natuurlijk graszaad dat op diverse plantage’s in Uganda geoogst wordt. Omdat Foniopaddy een natuurlijk product is, kun je de vogels nooit te veel geven. Een drie jaar durende onderzoek dat is gehouden, leverde verbluffende resultaten op. Bij alle vogels die regelmatig met Foniopaddy gevoerd werden, werd geen Coccidiose meer vastgesteld. Coccidiose is een ziekte, veroorzaakt door een parasiet in de darmen. In sommige gevallen komt het ook in de lever voor.

Je kan de Foniopaddy het beste apart geven in een snoepbakje. Als je het door het gewone zaad mengt, zakt het door zijn erg fijne korrels naar de bodem toe en krijgen de vogels niet voldoende binnen en wordt zodoende verspild.

Met dank aan 
Wout van Gils